Hout van hout exclusive

Waterschade en het herstel

Waterschade en het herstel bij kledingzaak Steps in Enschede.

Aan de druk bezochte winkelstraat van Enschede zit een prachtige vestiging van Steps. Door de samenloop van diverse omstandigheden werdt het filiaal getroffen tijdens een hevige regenbui. Met als gevolg een fikse waterschade.

Tijdens mijn eerste bezoek merkte ik op dat de bestrating wel erg naar hun winkel liep en er geen drain of waterkering was aangebracht. Dit zijn uiteraard constructie fouten. Tevens bleek bij de demontage van de waterschade dat de oude parketvloer er nog onder lag en dit verbaasde mij zeer. Immers was de nieuwe vloer zwevend gelegd middels een tussenvloer. Het condens wat tussen deze kan ontstaan roept al vraagtekens op.

Nood demontage waterschade
Nood demontage waterschade voor het herstel
Eerste schade inzichtelijk gemaakt.
Eerste schade inzichtelijk gemaakt.
Vervolg schade
Vervolg schade en zeer gevaarlijk zijn de schimmels. Waterschade moet men niet onderschatten
Demontage vervolgschade
Demontage vervolgschade, nu de waterschade is verwijderd kunnen we starten aan het herstel
Aanhelen met nieuwe eiken delen
Herstel van de waterschade: Aanhelen met nieuwe eiken delen
Vloer stofvrij maken
Vloer stofvrij maken
Klaar om te impregneren
Klaar om te impregneren
Nieuwe delen geïmpregneerd
Nieuwe delen geïmpregneerd
De impregneer is droog
De impregneer is droog
Geimpregneerde eiken vloer weer op kleur gemaakt
Geimpregneerde eiken vloer weer op kleur gemaakt

Onderschat nooit een waterschade aan uw parketvloer. Dit daar de vervolgschade soms onzichtbaar groter is. Hoe kan dit? Veel verzekeringsexperts zijn kundig in het optisch beoordelen van een waterschade. Echter reikt hun kennis niet in de gevolgschade, dit daar ze zelf nimmer een schade hebben hersteld.

Stel uw parketvloer is zwevend gelegd op een dampdichte tussenvloer. Wanneer het water van onderuit komt zal het erg lang duren alvorens u er iets van merkt. Maar let dan wel dat de gehele afwerkvloer zich inmiddels heeft volgezogen met vocht.

Komt het water van bovenaf dan zal de dampdichte tussenvloer de ideale transport zijn om uw waterschade te vergroten.

Stel uw parketvloer is volverlijmd gelegd op de zandcementvloer. In de hedendaagse techniek worden standaard de dekvloeren voorgestreken en worden tevens bijna alle vloeren met een Pu lijm verlijmd. Vocht van onderuit zal dan ook nauwelijks kunnen doordringen naar boven. Komt het vocht van bovenaf dan zal uw vloerafwerking u dienen te beschermen. Dit daar de verlijming geen transport mogelijk maakt.

https://houtvanhout.nl/ik-irritante-kubus-irritante-kubus-ik/