Vloerverwarming en parket, is dat nu zo bijzonder? Nee hoor, we installeren al jaren parket op vloerverwarming. 

Een verwarmde vloer stamt uit de Griekse tijd. Zij stookten vuur onder hun stenen vloeren.

Uit mijn branche was er een parketzaak die in 1976 een nieuwe showroom bouwde welke gedeeltelijk was voorzien van vloerverwarming.
Dit waren nog koperen buizen die in de afwerkvloer waren gestort. De ondernemer had zo al een enorme voorsprong op zijn con-collega’s en vergaarde steeds meer kennis over wat kon en wat niet kon. Jaren later werd ik hier bedrijfsleider en kon deze kennis mooi absorberen.

Tegenwoordig worden 70 tot 80% van alle parketvloeren geïnstalleerd op vloerverwarming.

Wel zijn er net als bij ieder ander product spelregels, parket- en lijmfabrikanten hebben daarom gezamenlijk een informatieve site ingericht.

parket en vloerverwarming

Wat kan nu wel en wat kan nu niet!

Bij HOUT VAN HOUT doen we het goed of we doen het niet.
Op die manier kan ik rustig slapen, over straat lopen en genieten van mijn weekend. Het leggen van een goede parketvloer is een intensieve job, rust is dan ook zeer welkom.

Neem bij het oriënteren naar vloeren altijd zoveel mogelijk informatie mee. Denk hierbij aan bouwtekeningen, installatie gegevens, interieurontwerpen, moodboards, kleurstalen etc.
Maak van te voren ook een simpel lijstje.
Wij noemen dat het WEB lijstje, dit staat voor Wensen, Eisen, Budget.
De volgorde is natuurlijk eenvoudig te bedenken daar elke consument zich eerst oriënteert op Wold Wide Web.

Wensen zijn bijvoorbeeld: kleur, breedte, patroon.

Eisen zijn bijvoorbeeld: vloerverwarming, eenvoudig onderhoud, duurzaam.

Budget is bijvoorbeeld: 60 m2 € 9000,- tot max € 11000,-

Op basis van uw informatie kunnen wij gericht gaan filteren en wellicht een alternatief aandragen.

Stel u kiest voor iets wat totaal niet geschikt is voor uw situatie, dan zullen wij u hierop attent maken. Dit puur om vervelende situaties te voorkomen er gaat niets boven een tevreden klant.

In de meeste gevallen zijn vloerverwarming en parket prima  te combineren

Wist u dat we al onze parketvloeren voorzien van een Fidbox?
Het toepassen van de Fidbox wordt door bijna alle parketfabrikanten en parketgroothandel voorgeschreven. Ook zijn er fabrikanten die het in combinatie met vloerverwarming verplichten.

Nee het is niet spannend, het is juist uniek. Nog nooit had een consument zoveel informatie over zijn parketvloer. Met de Fidbox heeft u een unieke tool die u helpt uw vloer in optimale conditie te houden.
Lees meer hier over op www.floorprotector.nl

 

 

Previous
Next

Als Meester Parketteur en eigenaar van HOUT VAN HOUT kan ik u de combinatie van vloerverwarming en parket van harte aanbevelen.

Zowel thuis als ons atelier is voorzien van vloerverwarming en uiteraard ligt er parket.

Benno Broen

Wat kost een parketvloer

Wat kost een parketvloer is een veelvuldig gestelde vraag. Het is een van de vragen waar geen standaard antwoord te geven is. In een gemiddelde woning

Lees verder »

Klanten

Welke klanten er volgens mij zijn en welke er bij mij passen. Er zijn naar mijn mening 5 type klanten, de rest zijn tijdelijke passanten.

Lees verder »
Maatwerk parketvloer - Scheveningen

De onnodige tweestrijd.

Naast alle gerecommandeerde cliënten weten ook blanco cliënten mij te vinden.Het grootste verschil?Inderdaad, de gerecommandeerde cliënten hebben al één of meerdere van mijn parketvloeren gezien.Ook

Lees verder »

Waardering

Als parketteur vindt je het geweldig om met hout te werken en de meest fantastische parketvloeren te creëren.Hoe langer je in het ambacht meedraait, hoe

Lees verder »

Viervoeter ongelukje

Een ongelukje, de naam zegt het al. Je huisdier (poes/hond) kon het niet meer houden en plaste over de parketvloer, enkele uren later kom je

Lees verder »

Prefab parketvloeren

Prefab parketvloeren Prefab parketvloeren zijn zo als de naam het eigenlijk al zegt geprefabriceerde parketvloeren. In de fabriek heeft men een laag edelhout verlijmd op

Lees verder »