Verouderde of getrommelde parket vloeren

Hout van hout exclusive

Verouderde of getrommelde parket vloeren

Verouderde of getrommelde parket vloeren zijn vergevingsgezind, kindvriendelijk en onderhoudsvriendelijk, maar er zijn misverstanden over verouderde en getrommelde parket vloeren. Dit komt voornamelijk door de verkeerde interpretatie in de woonbladen en woonprogramma’s.

De looks van verouderen kan men al verkrijgen door een kleur aanpassing, of door het toepassen van een voorbehandeling als loog, ammonia of beits. De parketvloer heeft dan misschien wel de juiste kleur, maar heeft nog bij lange na niet de doorleefde uitstraling.

Bij getrommelde parket vloeren worden de keurig gezaagde en geschaafde parketdelen in een grote stalen trommel gemengd met metaal delen en gewassen grof grind. Wanneer we nu de trommel laten draaien zullen de scherpe randen en hoeken afronden. Dit proces lijkt simpel, toch vergt het enige kennis.

Welk hout kan worden getrommeld?
Hoe dik, breed en lang is het hout?

In theorie zou men elke houtsoort kunnen trommelen. Uit de praktijk weten we dat Eiken het meest wordt getrommeld.
Aan de hand van materiaal gegevens kan de trommel worden gevuld met een X percentage hout en een X percentage toevoeging.
Als men de trommel verkeerd vult is de kans groot dat er niet afdoende wordt verouderd of dat er te veel breuk ontstaat.

 

Woon wensen

Wie een mooie oud ogende parketvloer wil, neemt een mix van beiden.
De parketvloer wordt dan dus getrommeld, gerookt en afgewerkt met een al dan niet gepigmenteerde olie.

Getrommelde en verouderde parketvloeren zijn erg onderhoudsvriendelijk, uitermate geschikt voor vloerverwarming, maar ook kind en huisdier vriendelijk.

Een getrommelde en verouderde parketvloer heeft namelijk al zijn traject doorlopen, het is niet zo strak als een geschuurde parketvloer. Hierdoor zal een krasje of deukje meer minder storend zijn.

Let bij een getrommelde parketvloer op dat u niet een gewalste parketvloer krijgt. Deze manier van verouderen is niet alleen repeterend, maar het oogt ook heel onnatuurlijk. Daarnaast is er een grotere kans op splijt delen.

Bepaal uw keuze

Verstandige keuze? Er zijn een aantal fabrikanten die naast hun zeer betrouwbare kwaliteit ook een realistische verouderde parketvloer maken doormiddel van trommelen.

Habo, Grigio, Chapel en Dilegno zijn de vier merken waar u gerust uw keuze in kunt maken
Bij ons in het atelier vindt u twee merken Habo en Grigio.
Habo heeft een wat subtielere manier van trommelen en Grigio heeft geheel zijn eigen stijl.

Heeft u een vraag? Stuur deze dan naar info@houtvanhout.nl