RIHO vloerverwarming

 • Berichtcategorie:Vloerverwarming
Hout van hout exclusive

RIHO vloerverwarming

Bent u op zoek naar vloerverwarming? RIHO Climate Systems is een bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in klimaatsystemen zoals vloerverwarming en wandverwarming. Zij hebben hun eigen innovatieve vloerverwarming systemen ontwikkeld en leveren deze aan installateurs en professionals.

Alles-in-een organisatie omtrent vloerverwarming

RIHO Climate Systems heeft alle diensten in eigen huis. Ze beginnen met advies op maat en het ontwerpen van de vloerverwarming aan de hand van specifieke wensen. Daarop worden bestektekeningen gemaakt en produceren we de vloerverwarming. Ook de installatie daarvan kan door ons verzorgd worden. Zij leveren altijd maatwerk van hoogwaardige kwaliteit tegen uitstekende prijzen.

Voor vloerverwarming bent u bij RIHO aan het juiste adres! Meer weten? Neem dan gerust eens contact met hun op.

RIHO vloerverwarming

Hoe werkt vloerverwarming?

Vloerverwarming werkt op een vergelijkbare manier als radiatoren. Als u vloerverwarming laat aanleggen wordt in wezen een grote radiator onder uw vloer geplaatst. Bij veel systemen werkt de vloerverwarming door middel van warm water. Dit water wordt door de cv-installatie verwarmd. De leidingen van de vloerverwarming verdelen dit water vervolgens onder de vloer en kunnen zo het vloeroppervlak volledig verwarmen. Het resultaat is een gelijkmatige verdeling van de warmte in een ruimte.

RIHO vloerverwarming thermostaat

Vloerverwarming instellen met een thermostaat

Aan de hand van een thermostaat kan de temperatuur ingesteld worden. Om eventuele schade te voorkomen dient de temperatuur van de vloerverwarming wel enigszins beperkt gehouden te worden (doorgaans lager dan 40 graden Celsius). Het is ook mogelijk om vloerverwarming als hoofdverwarming te gebruiken.

De voordelen van vloerverwarming

Tegenwoordig is vloerverwarming aanleggen steeds populairder onder aannemers van nieuwbouwwoningen. Ook vloerverwarming instellen in al bestaande woningen groeit aan populariteit. Deze opkomst is natuurlijk niet zonder reden, want vloerverwarming aanleggen brengt diverse voordelen met zich mee:

 • Allereerst verhoogt vloerverwarming het comfort in een woning. Het zorgt voor zeer aangename temperaturen.
 • Ten tweede kunt u een hoop ruimte besparen, omdat er verder geen verwarmingselementen in ruimtes zelf aanwezig hoeven te zijn.
 • Ten derde kan de vloerverwarming onder bijna elke soort vloer geplaatst worden, gelet op de beperkte temperaturen.
 • Ten vierde heeft vloerverwarming ook een energiebesparend effect, wat de energiekosten weer drukt.
 • Tot slot is vloerverwarming zeer voordelig voor mensen met allergieën, aangezien het er voor zorgt dat stof zich minder snel verspreidt.

Het begin van RIHO Climate Systems

RIHO Climate Systems is een bedrijf dat ruim 30 jaar geleden is opgericht door Henk Riethorst, destijds, in 1984, onder de naam Bureau Riethorst en later als Riho-Techniek. Als meet- en regeltechnicus zag hij destijds mogelijkheden op het gebied van een vloerverwarming verdeler.

RIHO vloerverwarming logo

Jaar in jaar uit flink gegroeid

De ontwikkeling van zijn product was succesvol en al snel zag hij zijn bedrijf groeien. Waar vloerverwarming vroeger nog als een luxeproduct werd gezien, werd het door middel van zijn vloerverwarming verdeler een alom gewild product. De groei van het bedrijf hield niet op en zodoende heeft RIHO Climate Systems zijn producten en dienstverlening uit kunnen breiden met andere klimaatsystemen en de installatie daarvan.

Momenteel in de top 5 organisaties in klimaatsystemen

Vandaag de dag zijn zij een top-5 speler op het gebied van klimaatsystemen, en ontwerpen en leveren we diverse innovatieve producten. RIHO Climate Systems streeft op alle gebieden duurzaamheid en energiebesparing na. Hun missie is dan ook: duurzamer verwarmen en koelen.

Doelgroepen van RIHO Climate Systems

RIHO Climate Systems speelt een belangrijke rol in het adviseren van overheden, bedrijven en instellingen, architecten, projectinrichters en installateurs. Maar ook thuisondernemers en particulieren krijgen advies van deze innovatieve organisatie over een geschikte, gewenste en vooral ook duurzame klimaatinrichting.

Welke producten en diensten leveren zij allemaal?

Zij ontwikkelen met een klein gespecialiseerd team eigen klimaattechnologie. Daarnaast voeren zij klimaatinstallaties uit. Bovendien zijn zij een actieve partner bij ontwerp- en bestekfasen omtrent nieuwe klimaat technologische ontwikkelingen en oplossingen. Ook worden zij betrokken bij diverse vraagstukken met betrekking tot vloerverwarming en -koeling, betonkernactivering, dak verwarming en opritverwarming.

RIHO vloerverwarming verdeelstation-RVS
Riho vloerverwarming Industrie
riho vloerverwarming verdeler ruimte

Zo maken wij het verschil

Omdat ieder gebouw of huis anders is leveren zij bij RIHO Climate Systems altijd maatwerk. Zij werken altijd een aantal zaken af alvorens de daadwerkelijke installatie van het product. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan het verrichten van themografisch onderzoek en aan het zorgen voor een integraal installatieplan.

Daarnaast werken zij enkel met de meest hoogwaardige componenten van Hollands maaksel, zoals hun prefabricage-klimaatsysteem RIHOCELL of de Constant Flow Verdeler, door hun ontworpen.

Bij het uitvoeren van iedere opdracht is het ontzorgen van de klant onze belangrijkste prioriteit. Of u nu een vloerwarming wilt of een wandverwarming. Dit doen we mede dankzij een turn key-klimaatsysteem dat bekend staat om de excellente prestaties. Turn key houdt in dat een systeem of project gebouwd is dat vervolgens als compleet product aan een willekeurige koper verkocht kan worden. Dit maakt het zeer efficiënt en toekomstgericht.

Waarom vloerverwarming van RIHO Climate Systems?

RIHO Climate Systems heeft duurzaam bouwen hoog in het vaandel staan en dit is terug te zien in de kwaliteit van hun producten. Met hun vloerverwarming wordt u ontzorgt op het gebied van energiebeheer en wordt renovatie en nieuwbouw effectiever gemaakt. Door voor de vloerverwarming systemen van RIHO Climate Systems te kiezen geniet u ook van allerlei andere voordelen. Ter overzicht geven we u deze voordelen in een opsomming:

 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Installatiegemak: hun vloerverwarming is gemakkelijk te installeren, wat de professionele installateur tijd bespaart en een huiseigenaar een hoop geld
 • Innovatieve producten, welke door hunzelf zijn ontwikkeld
 • Vervaardigd in hun eigen productie, met betrouwbare technieken en materialen van hoge kwaliteit
 • Hun vloerverwarming is bijzonder duurzaam en toekomstgericht
 • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
 • Verschillende systemen mogelijk, geschikt voor verschillende situaties
 • Altijd maatwerk bij het ontwerp van de vloerverwarming
 • Advies op maat

Neem vrijblijvend contact op met RIHO

Bent u op zoek naar een nieuw soort klimaatsysteem met een esthetische uitstraling en een duurzaam rendement? Dan is vloerverwarming een perfecte oplossing. Voor meer informatie, prijzen, het beantwoorden van vragen kunt u altijd gerust vrijblijvend contact opnemen met RIHO. Voor direct contact kunt u hun ook telefonisch bereiken via 0575 55 59 99.

 

bron: RIHO climate systems