Hout van hout exclusive

Vloerverwarming en parket

Vloerverwarming en parket.

Om u alles te kunnen vertellen over vloerverwarming en parket neem u mee terug naar 1976. In het midden van Nederland werd een nieuwe parketshowroom gecreëerd. Deze showroom moest zo revolutionair zijn dat men vanuit geheel Europa naar de Veluwe zou komen.
Deze 1600m2 grote parketshowroom was namelijk voorzien van vloerverwarming en parket.

De parketshowroom had ook een sfeervolle openhaard, afijn het was van alle gemakken voorzien.
De vooruitstrevende ondernemer wilde zijn cliënten laten zien hoe goed vloerverwarming en parket samen gingen. Uiteraard wilde hij zo ook de kwaliteit van zijn parketvloeren laten zien en de show stelen met zijn parate kennis. Maar ook liet hij zien welke houtsoorten en soorten parket niet geschikt waren in combinatie met vloerverwarming.

Vele jaren later was ik de bedrijfsleider van deze bijzondere parketzaak. Dat hield in dat ik me  moest bijscholen in de techniek en kennis van parket in combinatie met vloerverwarming.
Maar ook de diverse vloerverwarming systemen.

Door de jaren heen is de techniek enorm veranderd, maar ook de bouwmaterialen en bouwmethoden zijn enorm veranderd. In mijn eigen parketbedrijf houden we ons uiterst en alleen bezig  met parketvloeren en houten vloeren. Dit in tegenstelling tot veel andere “parket” vloerenbedrijven.

Daarom kunnen we bij Hout van Hout gerust zeggen één van de parketspecialisten te zijn van Nederland. Dit is ook zichtbaar daar we ruim 80% van al onze parketvloeren worden gelegd op vloerverwarming.

Wanneer het gaat om parketvloeren in combinatie met vloerverwarming en vloerkoeling zijn we altijd up-to-date qua kennis.
We verwerken standaard een Fidbox in de parketvloer.
Voor meer informatie over de Fidbox (klik hier)

Lees eens het parketmagazine door en ontdek de mogelijkheden  van vloerverwarming en parket

Vloerverwarming en parket

De verschillende vloerverwarming systemen?

We kennen een nat bouwsysteem en droog bouwsysteem.
Een nat bouwsysteem is de meest traditionele vorm waarbij de vloerverwarming onderin de zandcement of ahydriet vloer worden gelegd.
Bij een droog bouwsysteem wordt de vloerverwarming gelegd in geïsoleerde vloerplaten. We noemen het droog bouwsysteem ook wel renovatie systeem. Deze wordt met name toegepast bij houten draagvloeren.

In de Nederlandse renovatie bouw zien we ook de in gefreesde vloerverwarming.
Hierbij is het van belang dat de sleuven professioneel worden dicht gezet.