Uw parket laten schuren in Losser? Professioneel en stofarm schuur ik uw parketvloer. Sinds 1897 is mijn familie actief in de parketvloeren, als derde generatie zit ik zelf al ruim 30 jaar  op de vloer. Dat wil zeggen dat ik al heel wat parket vloeren mocht schuren.

Parket schuren Losser

Waneer laat je het parket schuren? Uiteraard gebeurt dit bij een nieuw gelegde parketvloer. Daarna laat men het parket vaak periodiek schuren.
Dat wil zeggen dat men gemiddeld het parket om de 10 jaar laat schuren.
Ook laat men het parket schuren voor de verhuizing, zo heeft men een frisse start.
Het kan ook zijn dat men het parket laat schuren vanwege een schade aangebracht door derden, locale slijtage zoals een loopspoor of u bent toe aan een make over en wilt graag een andere kleur.

Uw kostbare parketvloer wordt door mijzelf geschuurd, waarschijnlijk heeft u de werkbus wel ergens zien staan in Losser. Of u heeft mijn werk bij een van uw vrienden in Losser gezien.

Werkbus Hout van Hout

Niet elk parket kan je laten schuren?

Hoewel een gemiddelde parketvloer ruim 40 jaar mee gaat, zijn er door bepaalde bedrijven ook low budget parket gemaakt. Dit parket heeft een zeer dunne toplaag van 1,2 tot 2mm. Wanneer dit parket enige slijtage of vervuiling toont, is het schuren af te raden.

Afwerking na het parket schuren.

Geheel afhankelijk van de aanwezige houtsoort en uw wensen werken we uw parket af met parketlak, olie of hardwax. De meeste houtsoorten laten zich ook wijzigen in kleur. Heeft u een Eiken parket, dan heeft u de meeste keuze na het schuren.

Parket schuren en lakken

Het voordeel van het lakken van parket is geen onderhoud. Ook kan men kiezen voor een zeer matte lak, een zijde glans, glans of hoogglans lak.
Maar ook kunt uw parket na het schuren laten kleuren en aflakken.
Lak systemen bestaat altijd uit 3 lagen.
Laat u goed informeren welke lak er voor uw situatie het beste is.

Parket schuren en oliën

De voordelen van het oliën van parket is de mogelijkheid in onderhoud, dit ter voorkoming van looppaden of het kunnen bijwerken van beschadigingen. Na het schuren kan het parket worden voorzien van een naturel of gekleurde olie. Geolied parket heeft een matte uitstraling.

Parket schuren en hardwax

Hardwax is een hybride afwerking, zo heeft het de voordelen van zowel lak als olie. Zo kan hardwax worden aangebracht in naturel of kleur, maar ook in mat, zijdeglans en glans. Hardwax laat zich eenvoudig onderhouden. Laat u goed adviseren.

Woont u in Losser en wilt u uw parket laten schuren?
Neem dan contact op met HOUT VAN HOUT.