Hout van hout exclusive

Onderhoud gelakte vloeren

U heeft besloten een parket- of houten vloer te nemen, die met een Pallmann lak behandeld is. Lees dan onderstaand advies voor onderhoud gelakte vloeren goed door.

Nieuw gelakte vloeren mogen pas na volledige droging van de lak worden belopen. Hoe meer de gelakte vloer in de eerste dagen wordt ontzien, des te langer is de levensduur van de vloer. Volledige belasting door bijv. zware meubels mag pas als de lak goed doorgehard is. Nieuw gelakte vloeren mogen in deze tijd ook niet worden afgedekt met synthetische bedekkingen of folie.

Als de lak goed doorgehard is, (tijdsduur is afhankelijk van de gebruikte lak), kunt u met de eerste basis-behandeling of het onderhoud begin- nen. Daarvoor de gelakte vloer met een mop, bezem of stofzuiger reinigen. Lichte voetafdrukken en vastzittend vuil worden met een licht vochtige, goed uitgewrongen doek verwijderd. Sterk vervuilde vloeren, zoals strepen of vetvlekken kunnen, al naar gelang de vervuiling, worden verwijderd met de PALLMANN CLEAN STRONG.

In elk geval geen staalwol, andere ruwe poetsmiddelen of doeken van microvezel gebruiken.

1. EERSTE ONDERHOUD MET FINISH CARE

We raden aan de nieuw gelakte vloer een eerste basis-onderhoud te geven. Door de belasting van meubelen en loopverkeer, wordt veel van het oppervlak gevergd en zo waarborgt u de optimale bescher- ming van uw lak.

Geschikt voor het oppervlakteonderhoud van o.a.:
• Parket en houten vloeren
• Meerlaags parket na reiniging en hechtingsproef vooraf.

Verwerking:

1. Het eerste onderhoud moet na het bereiken van de eindhardheid van de lak worden uitgevoerd. Informeer bij uw leverancier naar de precieze gegevens.

2. De vloer met een mop, bezem of stofzuiger vuil- en stofvrij maken.

3. Verpakking voor gebruik goed schudden.

4. Ca. 10 ml PALLMANN FINISH CARE puur per m2 met een spons of mop gelijkmatig en dun opbrengen. Hoeft niet te worden uitgewreven.

5. Na het drogen (ca. 1 uur) kan het oppervlak direct worden belast.

6. Het eerste onderhoud moet, afhankelijk van de belasting, op regel- matige tijdstippen worden uitgevoerd na elke intensieve reiniging. (zie tabel)

Verbruik: Ca. 10 ml/m2 (onverdund).

2. PERIODIEK ONDERHOUD MET FINISH CARE

Onontbeerlijk voor uw gelakte houten vloer!
Een goed voorbeeld: U wast dagelijks uw handen met zeep, en daarna verzorgt u uw handen met handcrème. Zo voorkomt u, dat uw handen ruw worden. Door het onderhoud met FINISH CARE doet u hetzelfde, alleen nu met uw vloer.
U onderhoudt en beschermt hem!

Geschikt voor het onderhoud van o.a.:
• Gelakte parket vloeren en houten vloeren, meerlaags parket.

Verwerking:

1. Het onderhoud mag pas na goede doorharding van de laksoort worden uitgevoerd. Informeer bij uw leverancier naar de precieze eindharding.

2. De vloer met een mop, bezem of stofzuiger vuil en stofvrij maken.

3. Verpakking voor gebruik goed schudden.

4. Ca. 100 –250 ml FINISH CARE in 10 liter water verdunnen en met een doek of een mop dun aanbrengen.

5. Na het drogen kan het oppervlak direct worden belast.

6. Dit onderhoud moet, afhankelijk van de belasting, worden uitge- voerd (zie tabel).

Verbruik: Ca. 100 – 250 ml per 10 liter water.

3. REINIGING MET PALLMANN CLEAN

PALLMANN CLEAN zal naar behoefte en vervuiling van de vloer toegepast moeten worden. Voor toepassing zie tabel.

4. INTENSIEVE REINIGING MET CLEAN STRONG

Door het optimale onderhoud ontstaat op het oppervlak een on- derhoudsfilm. Deze beschermt de lak. Als in de loop van de tijd een dikkere laag ontstaat (na 12 – 24 maanden), de vloer te glanzend wordt of zich loopstrepen aftekenen dan is een grondige reiniging van de vloer met CLEAN STRONG aan te bevelen. Aansluitend volgt opnieuw een onderhoud om de vloer weer te beschermen.

Geschikt voor de oppervlaktereiniging van o.a.:
• Gelakte parket- en houten vloeren