Hout van hout exclusive

Nu en later

Nu en later Iets wat je graag doet, doe je met passie. Iets wat je beheerst, voer je deskundig uit. De weg die je daarin bewandeld is voor eenieder uniek.
Doe vooral wat je graag doet, voer datgene uit waar je deskundig in bent. Je zult zien dat de weg eenvoudiger wordt. Nu zal je denken “mooie woorden, maar hoe zit het met jou”. Mijn ambacht is mijn passie. En zoals opa zei “hij is geboren met een goed stel hersenen en gouden handen, wat zijn ogen zien kunnen zijn handen creëren, tegelijk is zijn mond zijn valkuil”. Mijn weg is en blijft zwaar, dit ligt ook vooral aan wie ik ben. Omdat ik altijd wil bij leren, mij inzet voor het ambacht en strijd tegen onwaarheden. Ik haal zoveel positieve energie uit mijn ambacht en vrienden dat mijn weg begaanbaar is. Daarom deel ik dagelijks met veel plezier toch selectief mijn kennis met veel collega’s en probeer ze via een andere invalshoek naar een oplossing te laten kijken. Waarom? Ook als ik er niet meer ben gaat het ambacht gewoon door. En vroeger werd er nauwelijks kennis gedeeld, men zag elkaar als concurrent. Ik heb geen concurrentie, wel arrogantie maar dat is nu eenmaal wie ik ben. Ik realiseer me slechts een van de honderden ambachtslieden te zijn en toch ben ik beter, denk dan gelijk aan de slogan “de stok zijn wij, hoe hoog de lat ligt bepaal jij”. www.houtvanhout.nl