Hout van hout exclusive

Bauwerk lamelparket vloeren

Bauwerk PARKET?

Bauwerk lamelparket vloeren zijn samengestelde houten vloeren met drie lagen massief hout, bedekt met een beschermende afwerking. Dankzij de zorgvuldige selectie van de grondstoffen en een perfecte beheersing van het vochtgehalte van het hout tijdens het fabricageproces garanderen Bauwerk lamelparket vloeren een optimale stabiliteit en duurzaamheid.

1. EEN AFWERKLAAG

Afhankelijk van de parketvloer die je kiest, kan de afwerklaag bestaan uit:

  • Zeven lagen UV-uitgeharde lak op waterbasis. Deze lak beschermt je vloer tegen slijtage, krassen en vlekken en maakt hem onderhoudsvriendelijk.
  • Twee lagen gemodificeerde olie van hoge kwaliteit, die een extra matte, natuurlijk authentieke look geven en mooi oud worden.

2. EEN OPPERVLAKTELAAG

Een zorgvuldig geselecteerde laag massief hout in een brede waaier aan kleuren en structuren. De meeste Bauwerk samengestelde houten vloeren hebben een 3,2 mm dikke oppervlaktelaag. Het staat voor ca 30 jaar woongenot. De oppervlaktelaag kan worden geschuurd en opnieuw afgewerkt.

3. EEN KERNLAAG

De kernlaag maakt een vloer stabiel en duurzaam. Ze absorbeert belasting en spanning en houdt de vloer in alle omstandigheden stabiel. Het evenwicht tussen de hardheid en de flexibiliteit van het kernmateriaal is cruciaal om een vlotte en een sterke verbinding te verzekeren. De kern bestaat uit blokken vuren of uit HDF.

4. EEN TEGENLAAG VAN FINEER

Een rug van sparren- of dennen fineer. In combinatie met de andere lagen voorkomt ze dat de vloer vervormt of krom trekt.

MEER WETEN

Ontdek meer over onze parketvloeren in ‘Waarom je van je Bauwerk parketvloer zal houden’.