Hout van hout exclusive

Hongaarse punt

Hongaarse punt, tijdloze parket vloeren in.

De Hongaarse punt herinnert ons vroegere tijden en klassieke interieurs. Echter is ook de ontwikkeling van parket niet stil blijven staan. In België en Frankrijk is deze bekent onder de naam Chevron. Hier zie je de Hongaarse punt dan ook veelvuldig terugkomen in de buitenhuizen en kastelen.

Klassiek: 

De klassieke Hongaarse punt is vaak kleiner van maatvoering en hoog in sortering. Een veel voorkomende maat is 90x450mm. Deze parket vloeren werden afgezet met een kaderrand welke voorzien is van een Wengé bies. Naar de wanden werd deze opgevuld met een staande sluitfries. Op die manier had men de parketvloer neergelegd als een kleed.

Verouderd Eiken Hongaarse punt in een half white wash
Verouderd Eiken Hongaarse punt in een half white wash

Verouderde:

De verouderde Hongaarse punt is gemaakt om de sfeer van vroeger in het interieur te halen. Afhankelijk van woonstijl wordt de verouderde parketvloer afgewerkt met een kaderrand en bij kleinere formaten extra geaccentueerd met een sfeervolle Noten bies.

Eiken Hongaarse punt

Chevron

Modern:


De moderne vloer is groter qua maatvoering en hebben een frisse lichte uitstraling. Bij deze vloeren is het uitermate belangrijk om de maatvoering aan te passen aan de te beleggen ruimte. Door de kamer in te meten kunnen we de exact de maat van de Hongaarse punt bepalen. Qua details is dit een WINNER.

Afkaderen:


Architecten kunnen u in deze uitermate goed adviseren.
Maar ik geef u een paar simpele handvaten. In een moderne woning laat u de vloer doorlopen van ruimte naar ruimte en kadert u de vloer hooguit af met een band. Neemt u een strak minimalistisch interieur laat deze dan doorlopen tot aan de wand dit geeft meer rust en optische ruimte. Bij klassieke woningen gaat u kijken naar de gewenste stijl. Bij een klassiek interieur omkaderd men elke ruimte minimaal met een band en bies. Bewerkelijke klassieke ruimten krijgen vaak een staande sluitfries als extra accent.

Hongaarse punt
Hongaarse punt

Maatvoering:

Het is van groot belang de maatvoering af te stemmen op de sfeer en ruimte. Op deze manier kunt u maximaal en tijdloos genieten van uw parketvloer.

Maatwerk parketvloer - Scheveningen
Scheveningen – Maatwerk Hongaarse punt – Parketfabriek Lieverdink

Renovatie:

Stel u bent na enige jaren uitgekeken op de kleur, dan kunt u deze laten schuren en in een andere kleur laten afwerken.