Klanten

  • Berichtcategorie:Onze Merken

Welke klanten er volgens mij zijn en welke er bij mij passen.

Er zijn naar mijn mening 5 type klanten, de rest zijn tijdelijke passanten.

  • De recommandatie klant, zij kennen de werkwijze en geleverde kwaliteit.
  • De voor georiënteerde klant, zij hebben het www afgestruind naar een passende partij.
  • De impulsieve klant, zij moeten en zullen hun aankoop doen.
  • De vergelijkende klant, zij maken hun keuze tussen 2 of 3 partijen.
  • De shoppers, zij gaan voor het kleurtje en de prijs.

De recommandatie klant is een 80% zekere klant. Zij kennen immers al de werkwijze en geleverde kwaliteit. De 20% zit hem alleen nog in de persoonlijke en wederzijdse klik.

De georiënteerde klant is mijn klant, ze weten wat ze willen en hebben een budget gemaakt en kiezen voor kwaliteit. Doordat ze mijn website hebben gelezen weten ze ook exact wat ze kunnen verwachten.

Impulsieve klanten balen in het begin enorm van mijn werkwijze, ze zitten dan op de wip om het atelier te verlaten. Tot dat we bij de kern komen, dan realiseren ze zich waar het daadwerkelijk om gaat. Mijn score is in deze groep erg laag daar ik ze te veel tijd en ruimte geef. Toch voelt het heel erg goed, want ze vertellen mijn verhaal en hun ervaring wel door op verjaardagen etc.

De vergelijkende klant is voor mij de lastigste, dit daar ik zeer duidelijk moet zijn in mijn bewoording zodat ze het op hun manier kunnen vergelijken.
Ook hier is mijn score zeer laag, puur omdat de anderen commercieel sterker en slimmer zijn. Ook hier geldt de regel dat het goed voelt.

De shoppers komen niet in mijn atelier. Het is zonde van hun en mijn tijd. Maar als ze in het atelier komen, dan komen ze nooit meer terug 😉 

Mijn klanten zijn kostbaar, het zijn mijn ambassadeurs.
Ik zal dan ook altijd het maximale geven en leveren.
Het minimale cijfer is een 8.

Voor diegenen die dromen van een 10, dit is niet haalbaar in een ambacht. Zelfs de beste Meester zaagt weleens een verkeerd verstek, heeft een hol klinkend plekje of maakt een andere fout.
Het is en blijft handwerk.
De 10 is emotie die later wordt verlaagd naar een 9 vanwege de realisatie.