Hout van hout exclusive

30 vs 120 jaar kennis

1897 – 2017 zijn voor ons twee hele mooie jaartallen en geven u een vertrouwen aan kennis.

Onze familie heeft een grote geschiedenis en een schat aan kennis binnen de bosbouw en houtzagerijen.
In 1897 specialiseren zij zich tevens als eerste bedrijf in Twente in het produceren en leggen van parketvloeren.
Als junior en tevens laatste nazaat binnen de familie vierden wij in 2017 mijn 30 jarig jubileum en schreven we gelijk 120 jaar familie geschiedenis in de parketbranche.

“Emil” dat was vroeger mijn bijnaam, genoemd naar de jonge uit de Zweedse serie. Wanneer ik namelijk iets had uitgevreten sloot ik mij op in de schuur en knutselde met hout. Van jongs af aan was ik altijd bij opa in de werkplaats bezig met hout. Later werd de naam veranderd naar Brutus vanwege het non-stop doorgaan.

Het begin

Ik begon net als ieder ander onder aan de ladder, de werkplaats vegen en het gereedschap opruimen. Door mijn ge-erfde kennis en passie voor hout groeide ik vrij snel door tot waar ik nu sta. En o ja, ook ik heb op de weg er naar toe echt wel tegenslagen gehad. Ook heb ik veel mensenkennis opgedaan, maar door mijn humoristische en passie volle gedrevenheid liet ik mij niet uit het veld slaan. Sterker nog, iedere keer motiveerde mij dit meer en meer.

Maar één ding was zeker, ik doe het bedrijf in mijn eentje en nooit meer samen met compagnons of met personeel. Daar ben ik gewoon de persoon niet voor. Voor grote projecten huur ik gepassioneerde collega’s in die hun ambacht verstaan.

Mij zelf zie ik als een zelfstandige en niet als ondernemer. Ondernemers kunnen hun taken uit handen geven en dat laten managen. Zelf hou ik liever alle teugels in de hand, onderaan de streep ben ik namelijk eindverantwoordelijk.

Mijn beklede functies:
– Leerling legger
– Parketlegger
– Parketteur
– Allround Parketteur
– Meester Parketteur
– Manager innovation & development
– Bedrijfsleider
– Onafhankelijk deskundige
– Eigenaar

Huidige functies:
–  Eigenaar HOUT VAN HOUT
–  Eigenaar FLOORPROTECTOR