Borstelen van parket

Het borstelen van parket geeft niet alleen een mooie uitstraling, maar het verduurzaamd ook uw parketvloer.

Geborsteld hout / parket borstelenDoormiddel van verschillende borstels en verschillende borstel gangen wordt het zachte hout tussen het harde hout uitgeborsteld.
Nu zult u denken “het zachte tussen het harde hout?” Maar het antwoord is ja, de boom bestaat uit winter en zomer ringen en dus uit twee hardheden.

Revolutie in borstel techniek

Parket borstelen met de SpiderWolff ontwikkelde de nieuwste schuurtechniek middels de Pallmann Spider, Hout van Hout was in 2016 het eerste bedrijf in Nederland welke deze nieuwe techniek toepaste en daar hielt het niet mee op.

Dat is duidelijk zichtbaar bij Hout van Hout die technische feedback verleend aan Wolff en hier ook praktijk trainingen volgt.

Half 2017 zal Hout van Hout het eerst bedrijf zijn in Nederland die deze nieuwe techniek toepast.

 

Het voordeel van het borstelen met een ronddraaiende machine is dat de structuur zeer gelijkmatig wordt geborsteld. Dit in tegenstelling tot een wals welke de diepte in wil en dit gaat ten koste van de duurzaamheid en flexibiliteit van uw parketvloer.

Borstelen op nieuw parket

Na het installeren van de nieuwe parketvloer zal deze met de Spider op de volgende wijze worden behandeld. 

  • 1 schuurgang middels P60
  • 1 borstelgang middels rvs borstels (grof)
  • 1 borstelgang middels nylon borstels 48 (middel)
  • 1 borstelgang middels nylon borstels 60 (fijn)

Aansluitend wordt de vloer stofvrij gemaakt en kan worden afgewerkt met lak of olie.

Indien u een gepigmenteerde parketvloer wenst dient de vloer na het borstelen eerst te worden gereinigd met een intensief reiniger. Dit opent de poriën en intensiveert de kleuropname.